Marängtårta.
Nu skall jag skriva om marängtårta...
Glass Au Four
En läcker dessert med frasig havrebotten, bär, glass och marängtäcke.
4-6 pers - 45min
1 pkt frysta lättsockrade hallon
Havrebotten
75g margarin
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 msk vetemjöl
1 1/4 dl socker
1 ägg
Maräng
3 äggvitor
3/4 dl socker
3/4 - 1 L vaniljglass
Sätt ugnen på 175*. Låt bären halvtina.
Smält margarinet och häll det över havregrynen.
Låt svälla en stund.
Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i grynmassan tillsammans
med socker och ägg.
Bre ut smeten i en smord form ca 18/22 cm.
Grädda i ca 20 minuter.
Låt svalna och lägg över den på en ugnsfast form med höga kanter.
Höj värmen i ugnen till nästan 275*.
Vispa äggvitorna med 1 tsk socker. Tillsätt mer socker i omgångar och
vispa tills marängen är hård och fast.
Bre ut de halvtinade hallonen över kakan. Sedan den skivade glassen
och till sist marängen, som ska täcka helt.
Ställ in formen i ugnen, bara några minuter så att marängtopparna fått
lite färg.
Receptet är stulet från Passagen, men verkar stämma med den efterrätt som en bästis mamma brukade åstadkomma till helgmiddagarna en gång i världen. Det var inte äckligt kan jag väl säga...
den som dör i en dröm vaknar aldrig mer
-
skriver en dikt med bläck
skriver rent den i datorn
går till en arbetsplats och skriver ut den
läser den högt klär mig fint
betalar en vän att föl...
8 timmar sedan
Den måste vara god när den innehåller havregryn :)
SvaraRaderahttp://anydaymyway.wordpress.com/2013/03/09/som-en-vardag/
Låter gott!
SvaraRaderaGOTT!!! Men ack så förbjudet.
SvaraRaderaHar förresten glömt att tacka dig för din fullständigt lysande kommentar om den amerikanska bilfirman som glömde installera hajskydd. Har skrattat sedan dess faktiskt så gott som oavbrutet. Det var helt genialt.
SvaraRaderaTackar, tackar.
SvaraRaderaJag brukar göra den på sockerkaksbotten. Tack för tipset att testa något annat.
SvaraRaderaHavrebotten låter gott! Min mamma gjorde också Glass au four, gillade jag skarpt som barn.
SvaraRaderaAng kommentar hos mig. Det sägs att ett gott skratt förlänger livet, så det kanske är bäst att låta bli att skratta åt eländet. :)
SvaraRaderaSambon älskar glace au four, själv är jag bara förtjust i glassen..:)
SvaraRaderaMums!
SvaraRadera