måndag 6 maj 2013

Återvinning (del 2)


Den snabbaste, enklaste, godaste och nyttigaste mat jag just nu kan finna för 25 spänn är konsums Lax i spenatsås. Den tar 6,5 min i micron och går nästan lika snabbt att stoppa i sig.
Laxarna är förstås uppodlade på fiskmjöl hämtat från industriell utfiskning av afrikanska kuster och processat med hjälp av utblottade lokalfiskare från samma trakter. De stora vinsterna får man från omega 3 oljorna som först pressas ur och säljes i små kapslar överallt. Laxen tar resterna. Jag tror att den måste äta minst tio gånger sin egen vikt innan den är klar för att hamna i gratängen. Minst tio fiskar för en fisk alltså, plus hälsokapslarna då. Man borde inte äta lax. Man äter lax. Man borde inte - men man äter, lax. Och sorterar ofärgat glas.

8 kommentarer:

 1. Idag blev jag intervjuad om fairtrade och etisk handel. Jag sa i en av mina många bisatser att det finns för många saker. Jag menade inte dig.

  SvaraRadera
 2. Enkelt uttryckt. Jag har läst båda. Du imponerar, som vanligt. Glad att du är tillbaka. Som barn hade jag en koala istället för nalle eller snuttefilt. Jag antar att det har någon form av betydelse för mig.

  SvaraRadera
 3. Man borde inte äta. Du borde skriva mer om det. Alla borde läsa.

  SvaraRadera
 4. Imponerande som alltid.

  Svar: Alltid roligt att kunna stå till tjänst med lite förvirring =)

  SvaraRadera
 5. Ang kommentar hos mig. Jag ser dig vid en cello, fast du dyrkar Dylan, det är så oändligt vackert skrivet. Tack för att du läser. Det är värdefullt att ha en sådan förnämlig läsare som du.

  SvaraRadera
 6. Ang kommentar hos mig: Den senaste texten kanske är för melankolisk? Jag vet inte. Tillbakablicken på ungdomskärleken behövs på något sätt, tycker jag. Jag tror jag har fått ett antal förnämliga pufford som gjort att handlingen stannat upp. Vad vill du se hos Julia? Jag har en plan, men det kan vara kul med lite input.

  SvaraRadera
 7. Lax är supergott och enkelt att göra. Vi äter det rätt ofta för det går att variera så mycket.

  Tänkte fråga om lite hjälp. Jag och min dotter kan vinna en resa till Legoland. Det skulle betyda så mycket om du ville rösta på oss och hjälpa oss vinna. Vi behöver vara inom de 10 första placeringarna och just nu är vi nära att inte vinna. Du röstar här: http://bloggbussen.bloggportalen.se/top-list på Lottizdays Fotograferande fyrabarnsmamma genom att klick på +1 till höger om vårat namn. Har även skrivit inlägg i min blogg där man kan rösta via http://lottizdays.blogg.se/2013/may/deppade-ihop-gjorde-det-jag-behovde-och-nu-maste-jag-ta-till-fight-2.html Det skulle betyda oerhört mycket om du vill hjälpa oss och gärna be de i din närhet att rösta. Röstningen pågår till 16 maj. Tack på förhand.

  SvaraRadera
 8. Tacksam över att att ha dig som läsare och intellektuellt webumgänge. Det är skillnad mellan kid-mohair och mohair. Kid-mohair är spunnen av avkammad killingull från angoraget. Mohair är det vuxna djurets klippta ull. En kid-mohairkofta känns betydligt exlusivare än en mohairkofta. Den är lätt och varm och kan väga så lite som 150 gram. En vit skåpbil innehåller så mycket mer än röd Peugot. Byter man ut Peugoten mot en skåpbil får texten en helt annan ton. Jag är tacksam för ditt påpekande.

  SvaraRadera