lördag 5 januari 2013

Fnitter (från saqopedia)


En lustinducerad bukreflex hos människa. Vanligen inträffande i händelse av subjektiva upplevelser av att någon eller några beter sig som om den eller de saknar rimlig koll på vad den eller de gör eller uttalar. Fenomenet leder till intermittenta serier av luftstötar som mestadels leds ut via näsgången. Även det orala partiet och i någon mån stämbanden kan engageras, varvid en mängd variationer av olika pys och "skrock"-ljud kan uppstå. Det föreligger ännu inga vetenskapligt vedertagna förklaringar till varför fnitter uppkommer eller dess funktion. Förekomsten anses, enligt M.Vernersson, överrepresenterad i juvenila gruppsituationer, och ytterligare så där man finner hög relativ kvinnlig representation [källa behövs], vilket är delvis ifrågasatt av Charlotte och som enligt K. Byx kan antas vara en bedömning som representerar en grupp med hög relativ manlig representation...

Kategori: Skratt.

10 kommentarer:

 1. <3 Saqopedia <3

  Ber att få informera om att även småpojkar fnittrar ganska friskt. Framför allt när de dödar zombies i olika spel.

  SvaraRadera
 2. Vad bra att saqopedia blir vidare känd genom bland annat denna puff. Själv har jag i många år använt den som guide till världen och människan. Men ska inte ordet "juvenil" ingå i sista meningen?

  /undrande

  SvaraRadera
 3. Maria; Ja. "juvenila gruppsituationer" kommer att föreslås till nästa upplaga. Tack!

  SvaraRadera
 4. Är det möjligen i grupper med hög relativ manlig representation som förekomsten bedöms som överrepresenterad i åberopade gruppsituationer?

  SvaraRadera
 5. Tack KB, Maria m.fl. för ert engagemang och er medverkan till att göra saqopedia till ett ännu rikare uppslagsverk än vi sett på länge!

  SvaraRadera
 6. Känner mig hedrad att få bidra till mitt favorituppslagsverk.

  SvaraRadera