onsdag 16 januari 2013

Hjärnan


Jag försöker ibland föreställa mig chocken för en annan mänska, att plötsligt bli förflyttad in i min hjärna.
Tur att den har mig ändå som är van med eländet.
Tacksam borde den vara.
Och mänskan.

13 kommentarer:

 1. Intressant tanke, det får mig att vilja tänka bättre tankar, för tänk om någon kommer in och får se mitt elände.

  SvaraRadera
 2. Så där tänker varenda mänska. Författare ska skriva originella saqer.

  Svar på fråga hos mig: Det är upp till läsaren. Jag ser två alternativ: antingen är det Eva Mähkinen eller så har det skett ett megadrupelbyte, så att massor av identiteter bytt kropp med varandra och delvis amalgamerat med värdkroppen.

  SvaraRadera
 3. Ursäkta. Det skulle vara en smiley i min kommentar, så att du inte blir sur: :-)

  SvaraRadera
 4. Vad tar dina tankar vägen om din hjärna ockuperas av en annan människa? Hur mycket av en människa är kropp och hur mycket är själ?

  SvaraRadera
 5. @GP; Tankar (bensinen) får den fylla i själv tänkte jag. Upplåter bara själva "motorn" sas..

  SvaraRadera
 6. Hmm.. att tänka andra människors tankar med din hjärna. Det låter SYNNERLIGEN intressant. Kan du göra det själv? Alltså handla bensin någon annanstans och fylla i din motor? Det kanske i och för sig mer rör sig om att STJÄLA bensin någon annanstans om man skall hålla sig inom din metafor. Men likafullt. Kan du det? Var det det vi gjorde den där gången när vi skrev varandras puffar?

  Men nu var det kommentarsfältet jag var inne och besvarade helt plötsligt. Jag tänkte förstås även kommentera dagens puff. Enligt gängse filosofiska modeller borde det ju vara nyttigt för någon annan att få tillträde till din hjärna (typ "walk a mile in their shoes") men vad du föreslår är alltså en stark onytta - jag tänker mig som mat som man inte tål för att man inte är van vid tillräckligt rå och brutal kost? Kan det vara så?

  För då vill jag jättegärna in i din hjärna bara för att se om jag tål det.  SvaraRadera
 7. Ja, om nån fick för sig att äntra min hjärna skulle hen bara se halvfärdigheter...:) intresseväckare!

  SvaraRadera
 8. @Charlotte; Brutalt? Tja, inte för att jag vill förstöra den spännande och högst smickrande bilden, men om du först tänker dig att vi talar om en verkningsgrad på ca.15 procent och att den (hjärnan) läcker som ett såll, så förstår du genast att ”STJÄLA” mycket väl kan bli aktuellt bara för att hålla den igång (senast idag stal jag ett par liter från Maria t.ex…). Sen handlar det mest om att sitta väldigt stilla i båten, låta den få ticka och ryka i sin egen takt. Inte många levande skulle ha tålamodet. Tror inte att det har skett något försök ens… =)

  SvaraRadera
 9. Svar: Tja. Jag skulle nog ändå vilja veta vad det är som driver den att ticka och ryka. Sådan är jag. Och att jag skriver så öppet i andra människors bloggar är förmodligen bara ett tydligt indicium på att det i min inte finns mycket intressant att excavera.

  SvaraRadera
 10. Men om man tittar på rutan här som jag nu skriver i, så ligger det ju faktiskt till som så att den rymmer ett helt bokstycke, ledigt. Jag tycker faktiskt att det är ett rent slöseri det som sker idag med alla ”Bra”, ”fint”, ”Kul”, ”kram”, osv – kommentarer därute!

  Excavera mera! ))

  SvaraRadera
 11. @Charlotte; Tillägg: 2:1. Det är såna som du som får den att ticka och ryka.
  2:2. Jag finner ingen alldeles hållbar logik i din teori om indiciet för att det skulle kunna föreligga en bristsituation gällande vad du själv har, eller inte har, av värde att excavera. Så, om du vill ursäkta, så lägger jag helt fräckt bort den (teorin) och vill istället, i all ödmjukhet, framlyfta den praktik som du dagligen exekverar på din häftiga blogg och påstå att du bara råkar tala i nattmössan.


  SvaraRadera
 12. Jag hade gärna flyttat in i din hjärna.

  SvaraRadera