söndag 10 februari 2013

Nepotism och korruption på hög nivå.


Marias Borelius (Reinfeldts 1:a handelsminister med gott om pengar i skatteparadis och svartanställd hemhjälp, men utan TV-licens) brolla; Henrik Borelius, ledamot i den borgerliga regeringens välfärdsutvecklingsråd och vd för Attendo sedan 2003, taxerar 2011 för en förvärvsinkomst på 3 761 500 kronor. Men de mesta pengarna skickas förstås direkt till moderbolaget i Luxenburg. Lika bra det när pengarna ändå ska gå till lyxjakter och annat skojs därnere.
Sen att panshisarna här hemma får äta gammal fadd potatismos och "skinnsås" medan liggsåren växer under filten får väl det här stackars lättlurade folket skylla sig själva för.

Enligt Affärsvärlden har vårdbolaget Attendo gjort rörelsevinster på 1,7 miljarder kronor. Ändå har bolaget inte betalat mer än totalt 46 miljoner kronor i skatt under fem år, vilket motsvarar 2,7 procent. Förklaringen är så kallade räntesnurror via skatteparadis.

Vidare:
Ur Expressen - "2005 tjänade Gustaf Douglas*, medlem i moderaternas partistyrelse, 642 miljoner kronor när han sålde sina aktier i vårdbolaget Attendo.
- Vi gör en mycket fin affär, sa Douglas till Svenska Dagbladet då.". "Expressen har sökt Gustaf Douglas och Sofia Arkelsten* som båda väljer att inte ge några kommentarer."
Idag ägs Attendo av supermiljardären Björn Savén som av Reinfeldt utsetts till Svenskt näringslivs företrädare vid ett internationellt toppmöte i London.

*1. Finansman och tidigare vd på DN. Även bror till greve Philip Douglas som år 1995 dömdes till 5 års fängelse för grova skattebrott, efter att -bland mycket annat - lyckats nolltaxera i två decennier [trots] mycket stora tillgångar.
*2. Moderaternas dåvarande partisekreterare.

And the list goes on and on...

7 kommentarer:

 1. Arkelsten=horsy horse (har jag läst på Wikipedia). Så fort jag tänker på politiker som missbrukar såväl makt som pengar så blir jag trött och arg. Hur kan man tycka att det är okej att skeppa iväg pengar till rika knösar medan det finns barn som inte får mat för dagen, gamla som måste ligga timtals i sin egen avföring etc...

  SvaraRadera
 2. Vad säger man...?

  Ang kommentar hos mig; du får gärna korrigera den piprökande poetens hantering av den färdigrökta pipan, om den inte är korrekt. :)

  SvaraRadera
 3. Jag kanske missförstod din kommentar om piprökning? Jag har alltid trott att pipor är något som knackas ur, men jag tror att det finns piprökare som hävdar att det är förkastligt eftersom pipan kan skadas av att knackas. Därför är det bättre att rensa.

  SvaraRadera
 4. Så underbart typiskt dig att känna till en sån sak som piphantering också. Men nu fattar jag nog ännu mindre vad "slår" står för då. Om det inte rör sig om ngn slags bearbetning mot väggen så förstår jag inte vad väggen har med saken att göra alls!:)
  Piphanteringsordbyggnadsexempel-förslag: "Jens slog varsamt ut askan ur pipan", "Jan brukade alltid knacka ur sina billiga pipor mot närmsta föremål", "Görans cobcorn-holkar krävde att kratsas ur för att de inte skulle falla i bitar", "Gilbert hade jämt sura stinkande piprensare i fickan - han var trots allt räddare om naturen en om sina älskade sjöskumspipor, som han ändå skulle rensa i ett - synd att ingen talat om för honom att det blir mindre pipsaft ju mindre man rensar dem..."

  SvaraRadera
 5. Svar: C-H-R-O-M-E...

  Och vadå dagislogga? Funkar det är det väl bra.
  Eller?

  SvaraRadera
 6. Svar: Stå inte emot! Följ pendeln med ögonen! C! H! R! O! M! E! Snart är du en av oss.

  SvaraRadera
 7. Tack för en viktig påminnelse!

  SvaraRadera