onsdag 9 juni 2010

Festen 1

Om att fira

Det pågick en fest. Det hade varit årsredovisning och allt stod på plus. Hela personalen kände sig trygga, glada och lyckade. Bolaget gick nu äntligen ”framåt i portföljen” - som man sa, och aktieägarna skulle inte få någon anledning att klaga på utdelningen. Hyresintäkterna tickade nu tryggt in i den takt man så länge strävat efter och dessutom hade man på kort tid lyckats vräka ett tiotal hyresgäster - bara under det senaste kvartalet – vilket innebar att även tillgången på "intern"bostäder nu var väl tryggad. Vissa entreprenörer klagade visserligen ännu över tillgången till vettiga lösningar för sin personals bostadsanspråk men även detta problem skulle säkert snart vara löst.
Göran, som just fått sin evakueringsbostad utsedd, undrade nervöst vad den nya hyran skulle komma att hamna på för sin framtida renoverade lägenhet. Han ringde och mejlade bolaget upprepande gånger för att få uppgifter, men utan resultat. Slutligen fick han i telefon beskedet att detta var en sak som kunde ta ”år” att få svar på, - att frågan antagligen skulle hamna i förhandling mellan parterna på oviss tid. Eftersom Göran knappt hade utrymme för någon ökad hyresutgift överhuvudtaget bad han så bolagets förvaltare att framledes kunna få bo kvar i sin evakueringsbostad eftersom den ändå var jämförelsevis överkomlig - även om också det skulle innebära en nästan förödande hyreshöjning på över ettusen kronor i månaden. - Visst! Sa man på hyresbolaget.
Sju månader senare då Göran hunnit börja förskansa sig i sin nya lägenhet, kommer så beskedet; Din nuvarande lägenhet är tyvärr redan uthyrd. Flyttbussen kommer om tre veckor. Din nya hyra för mini-två’an blir 6400kr/mån…
Fortsättning följer…

6 kommentarer:

 1. Oj oj oj, det var hårda tag. "Lyckats vräka ett tiotal" - klart de ska festa ;-). Flyttbussen (inte flytbussen) ska det vara om vi ska vara noga :-).

  Ser fram emot att få läsa fortsättningen.

  SvaraRadera
 2. Oj. Stackars Göran, det är hemskt när stress blir till ännu större stress.
  Tror strävat "efter" är bättre än "emot".
  Välskrivet, mycket information men inte tungrott.

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt, detta översitteri som man gång på gång råkar ut för och får foga sig efter. Bra skrivet o som sagt ack så sant. Tack för din kommentar, behöver jag för jag känner mej tjatig och fantasilös. Tack

  SvaraRadera
 4. Jag blir såååååå ARG!
  Jag har varit ungefär i samma sits, men höll mig kvar med näbbar och klor i min hyresrätt som naturligtvis blev en bostadsrätt efter att ägaren lyxrenoverat den och kört ut mer än halva huset för att pö om pö flytta in sina kompisar i det.
  De tjänade multum på affären, och jag tjänade så pass att vi kunde köpa ett hus ett halvår senare.

  SvaraRadera
 5. bra.
  Som sagt mycket information.
  trovärdigt och jobbigt. Det gäller att ha kraft i sådana situationer.

  SvaraRadera
 6. Såg det inte förrän nu!
  Att det är Gavrilo Princip som du hade på bild i din profil. Eller ?

  SvaraRadera