söndag 13 juni 2010

Hissen

Om elegans

- Damerna först! Isak tar ett elegant kliv åt sidan. I förra veckan hade han äntligen lyckats få klar sin magisteruppsats i formlära och han kände att nu var rätt läge att försöka ta sig ut och pröva sina vingar. Det skulle visst vara nån klubb uppe i den gamla festvåningen.
- Tack, det här var ju väldigt charmant! Den unga kvinnan plirar till lite snabbt med ögonen där hon nätt glider förbi honom in i hissen och gör en mannekängsväng på sina vackert vadspända ben.
. Isak som redan hunnit inbilla sig att han inom några sekunder antagligen kommer att vara blixtförälskad, ska just ta med sig hissdörren då han studsar mot ett öronpinande gallskrik. Det initieras inne i hissen av den nu halvt hukande kvinnan men fortplantar sig blixtsnabbt till en liten grupp som kommit klapprande ifrån entréhållet. Isak tar ett litet steg tillbaka medan han samtidigt försöker nå ögonkontakt med kvinnan som dock snart är gömd bakom den instörtande gruppen av skränande människor. Hissgallret dras igen och Isak har bara att stänga igen dörren för att få se hissen dra vidare uppåt. Festen hade redan startat.
- Antingen kan jag ha hamnat i fel tidevarv eller så är jag helt enkelt redan för gammal för sånt här, tänker Isak innan han bestämmer sig för att inte ta trappen. Inte vänta på hissen. Bara gå, dit han kan vila sig.
*

6 kommentarer:

 1. Ok text, man får bra flyt i läsningen. Vissa beskrivningar skulle behövas jobbas med:
  "Väl därinne snurrar hon skickligt runt på ena klacken så att hon vänder sig utåt" känns lite övertydlig. När någon går in i en hiss tänker hjärnan automatisk att personen vänder sig. Så det behöv därmed inte beskrivas. Vem står kvar i en hiss med ryggen utåt?

  Man skulle istället kunna fördjupa Isaks ögonblickliga förälskelse med:
  Hissen speglar reflekterar hennes smala höfter, mina ögon förlorar sig i hennes djupblå iris.

  Sen fattar jag inte riktigt varför hon börjar gallskrika, men det kanske framgår i någon tidigare text som jag inte läst.

  SvaraRadera
 2. Fattar inte heller gallskriket, samt att Isak först verkar vara på väg ut, sedan hem. Ha inte "pratminus" EFTER repliken! Törs jag nämna att du byter tempus?

  SvaraRadera
 3. Fin behandling av temat, glömde jag säga!

  SvaraRadera
 4. Tack för din kommentar!
  Får inte heller riktigt ihop texten, Var det en mus i hissen kanske, fast det är ju inte så elegant? Fast som Marmoria sa fin behandling av temat.

  SvaraRadera
 5. Håller med de andra. Men en bra historia:)

  SvaraRadera
 6. Det där öronpinande gallskriket, var det ett igenkänningspip månne? Fast i så fall, varför halvhukar hon? Visserligen är det bra att du följer din protagonists uppfattning men här blev det lite svårt att alls förstå vad som pågick.

  SvaraRadera